Cseperedők Óvodás Néptánccsoport

Óvodás korú (3-6 év) gyermekekből álló csoport, amely 2005 szeptembere óta folyamatosan, ugyanabban a szellemben és pedagógus vezetésével működik Csepelen. A gyerekek hetente egy alkalommal, 50 perces foglalkozáson vesznek részt. A próbák során rengeteg népdalt, szokásdalt, énekes mondókát, népi gyermekjátékot tanulnak, illetve megismerkednek az alapvető-táncos- mozgásformákkal és a magyar néptánckincs egyszerűbb táncaival.

Célja a Tamariska Táncműhely táncos utánpótlásának biztosítása.

Próbanapok: 2023/24. tanévben szünetel a csoport.

Tandíj:

Fátyolvirág Néptánccsoport

Próbanapok: hétfő-szerda 16.30h-17.30h

Tandíj: 66.000 Ft/tanév, amit 22.000 Ft/trimeszterenként kell befizetni.

Árvalányhaj Néptánccsoport

Alsó- és felsőtagozatos tanulók haladó csoportja. Feladatunk az első “igazi” tánc elsajátítása, amely az első néhány évben a különböző ugrósok közül kerül ki. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a mozgás tudatosságára, a ritmusérzék és az improvizációs készség fejlesztésére. Hetente kétszer 60 percet dolgozunk.

Művészeti asszisztens: Nagy Valter táncos, táncpedagógus-hallgató

Próbanapok: hétfő-szerda 16.30h-17.30h

Tandíj: 66.000 Ft/tanév, amit 22.000 Ft/trimeszterenként kell befizetni.

Báránypirosító Néptánccsoport

Nevünket a Tamariska-domb egyik védett növényétől kölcsönöztük, ami legalább olyan aranyos és bájos, mint az idejáró 7-9. osztályos ifjú hölgyek!

Próbanapok: csütörtök 17h-19.30h 

Tandíj:  81.000 Ft/tanév, amit 27.000 Ft/ trimeszterenként kell befizetni, amely tartalmazza a fellépő ruhák kölcsönzését is.

Művészeti asszisztens: Hudák Dóra, táncművész, táncpedagógus-hallgató

Tamariska Néptánccsoport

Korábbi nevük: Kis Tamariska. Nevüket a Tamariska cserjéről kapták. A főként gimnazista és egyetemista fiatalokból álló csoport, melynek tagjai néhány kivételtől eltekintve 4-5 éves korától együtt táncol. Hetente kétszer másfél órát (90 perc) próbálnak. Rendszeresen részt vesznek különböző népművészeti versenyeken, találkozókon. A táncpróbák során nagy hangsúlyt fektetünk az állóképesség és az izomzat fejlesztésére, illetve a tánctechnikai képzésre. Már ismerkednek a táncosok az erdélyi dialektusterület tánchagyományaival.

Művészeti asszisztens: Nagy Valter táncos, táncpedagógus-hallgató

Próbanapok: hétfő-szerda 17.30h-19h/20h
Tandíj: 81.000 Ft/tanév, amit 27.000 Ft/ trimeszterenként kell befizetni, amely tartalmazza a fellépő ruhák kölcsönzését is.