Cseperedők Óvodás Néptánccsoport

Óvodás korú (3-6 év) gyermekekből álló csoport, amely 2005 szeptembere óta folyamatosan, ugyanabban a szellemben és pedagógus vezetésével működik Csepelen. A gyerekek hetente egy alkalommal, 50 perces foglalkozáson vesznek részt. A próbák során rengeteg népdalt, szokásdalt, énekes mondókát, népi gyermekjátékot tanulnak, illetve megismerkednek az alapvető-táncos- mozgásformákkal és a magyar néptánckincs egyszerűbb táncaival.

Célja a Tamariska Táncműhely táncos utánpótlásának biztosítása.

Próbanapok: kedd 16.30h-17.30h
Tandíj:  36.000 Ft/tanév, amit 12.000 Ft/ trimeszterenként kell befizetni.

Árvalányhaj Néptánccsoport

Elsősorban első és második osztályba járó gyerek csoportja. Az idejáró gyerek között akad olyan nagycsoportos óvodás is, aki már rendelkezik a táncos mozgás alapjaihoz szükséges mozgáskészséggel. Feladatunk az első “igazi” tánc elsajátítása, amely az első néhány évben a különböző ugrósok közül kerül ki. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a mozgás tudatosságára, a ritmusérzék és az improvizációs készség fejlesztésére.Hetente kétszer 60 percet dolgozunk.

Próbanapok: hétfő-szerda 16.30h-17.30h

Tandíj: 48.000 Ft/tanév, amit 16.000 Ft/trimeszterenként kell befizetni.

Báránypirosító Néptánccsoport

Nevünket a Tamariska-domb egyik védett növényétől kölcsönöztük, ami legalább olyan aranyos és bájos, mint az idejáró  3-4-5. osztályos gyerekek!

Próbanapok: kedd 17.30h-19h és csütörtök 16.30h-18h
Tandíj:  60.000 Ft/tanév, amit 20.000 Ft/ trimeszterenként kell befizetni, amely tartalmazza a fellépő ruhák kölcsönzését is.

Tamariska Néptánccsoport

Korábbi nevük: Kis Tamariska. Nevüket a Tamariska cserjéről kapták. A felsőtagozatos és gimnazista gyermekekből álló csoport, melynek tagjai néhány kivételtől eltekintve 4-5 éves korától együtt táncol. Hetente kétszer másfél órát (90 perc) próbálnak. Rendszeresen részt vesznek különböző népművészeti versenyeken, találkozókon. A táncpróbák során nagy hangsúlyt fektetünk az állóképesség és az izomzat fejlesztésére, illetve a tánctechnikai képzésre. Már ismerkednek a táncosok az erdélyi dialektusterület tánchagyományaival.

Művészeti asszisztens: Nagy Valter táncos, táncpedagógus-hallgató

Próbanapok: hétfő-szerda 17.30h-19h
Tandíj: 60.000 Ft/tanév, amit 20.000 Ft/ trimeszterenként kell befizetni, amely tartalmazza a fellépő ruhák kölcsönzését is.